Kiszona cebula ma wspania³y ³agodny, lekko kwa¶ny smak. Mo¿e byæ dodatkiem do ka¿dego dania lub te¿ samodzieln± potraw±, która jest spo¿ywana od 3000 lat ( czasy Summerów ).Zawiera zwi±zki siarkowe, witaminy C, B, E, K, du¿o zwi±zków mineralnych i mikroorganizmów usprawniaj±cych trawienie i wch³anianie. Niszczy niekorzystne drobnoustroje, obni¿a ci¶nienie krwi,poziom cholesterolu i cukru. Dzia³a antymia¿d¿ycowo, przeciwalergicznie, przeciwreumatycznie, antyseptycznie, przeciwzawa³owo przeciwdzia³aj±c agregacji krwinek. Usprawnia dzia³anie uk³adu nerwowego, w±troby,jelit i nerek. Wzmacnia libido. Jest to wszechstronnie pozytywne dzia³anie wzmacniaj±cy ca³y organizm bez skutków ubocznych. / sacris-geometria.eu /