Robione ze zdzicza³ych jab³ek, które nie widzia³y chemicznych ¶rodków ochrony ro¶lin ani innych trucizn.Spo¿ywane tu¿ przed i w czasie posi³ku zakwaszaj± ¿o³±dek umo¿liwiaj±c prawid³owe trawienie i wzmo¿one wch³anianie witamin i minera³ów wzmacniaj±c w ten sposób ca³y organizm i zapobiegaj±c chorobom. Dobroczynnie dzia³aj± te¿ na mikroflorê jelitow±, której jest ilo¶ciowo wiêcej ni¿ komórek w organi¼mie cz³owieka ( wagowo 3 kg ).Kiszonka jest substancj± naturaln±, prost± i wielce po¿yteczn±. Jest pe³na naturalnych witamin. Zawiera ca³a paletê soli mineralnych i drobnoustrojów niezbêdnych do prawid³owego dzia³ania jelit oraz procesu wch³aniania. Kiszone owoce dzia³aj± odm³adzaj±co, odtruwaj±co, odchudzaj±co, uspokajaj±co, przeciwnowotworowo, przeciwmia¿d¿ycowo, przeciwobrzêkowo. Wzmacniaj± i uszczelniaj± naczynia krwiono¶ne, polepszaj± trawienie, samopoczucie. Zapobiega wypadaniu w³osów i ich chorobom. Regeneruje stawy jak i krêgos³up. /sacris-geometria.eu /